- Home
- A-Z Cursussen
- Programmeren met Python
Programmeren met Python
NIEUW
Leer Python programmeren met deze compacte en praktijkgerichte opleiding
Één van de snelst groeiende programmeertalen ter wereld is Python. Dit komt mede doordat je deze taal in betrekkelijk korte tijd kunt leren begrijpen en toepassen. Vooral in vakgebieden waar veel met data wordt gewerkt, waaronder Artificial Intelligence (AI), is Python zeer populair. In de opleiding Programmeren met Python leer je de basisbeginselen van het programmeren en hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.
Daarom Laudius
- Het laagste lesgeld van Nederland
- Binnen 1 minuut starten
- Open-Boek-Examen thuis
- Géén inschrijfgeld (elders € 30,-)
- 14 dagen GRATIS proberen
- Lesgeld terug als je niet slaagt!
In het kort
Leer Python programmeren met deze compacte en praktijkgerichte opleiding
Één van de snelst groeiende programmeertalen ter wereld is Python. Dit komt mede doordat je deze taal in betrekkelijk korte tijd kunt leren begrijpen en toepassen. Vooral in vakgebieden waar veel met data wordt gewerkt, waaronder Artificial Intelligence (AI), is Python zeer populair. In de opleiding Programmeren met Python leer je de basisbeginselen van het programmeren en hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.
Over de cursus Programmeren met Python
Over de opleiding Programmeren met Python
Hoe optimaliseer je de route voor bezorgdiensten? Hoe laat je een robot een specifieke taak uitvoeren? Hoe ontwerp je een geavanceerd datasysteem? Voor deze en vele andere vraagstukken wordt de programmeertaal Python ingezet. Het bijzondere van programmeren is dat je zélf dit soort zaken kunt automatiseren. Om te leren programmeren, is het belangrijk om veel te oefenen. In de opleiding Programmeren in Python leer je daarom niet alleen de theorie, maar ga je ook vooral veel zelf aan de slag. Want programmeren is bij uitstek iets creëren.
Vanuit het niets kun je iets maken wat heel nuttig is voor jezelf en misschien ook wel voor duizenden anderen. Programmeren vraagt wel bepaalde kwaliteiten. Zo moet je probleemoplossend kunnen denken. Ook zul je over enig doorzettingsvermogen moeten beschikken. Want zelden zul je, zeker in het begin, in één keer het goede stukje code schrijven. Maar heb je de basisbeginselen van Python eenmaal onder de knie, dan is dat een waardevolle aanvulling op je cv, zeker als je graag in de ICT aan de slag wilt. Daardoor is het ook een opleiding met veel toekomstperspectief.
Wat kun je met de opleiding Programmeren met Python?
Na afloop van de opleiding ken je de belangrijkste concepten van programmeren en weet je hoe je deze kunt toepassen in Python. Je kunt je eigen programma's ontwerpen, bouwen en testen. Dat betekent ook dat je over behoorlijk wat inzicht beschikt op het gebied van automatiseren. Immers, programmeren is soms net als het oplossen van een ingewikkelde puzzel. Je hebt een eindresultaat voor ogen, maar hoe kom je daar? Na deze opleiding weet je hoe je deze weg het best kunt afleggen. Programmeren houdt overigens méér in dan alleen maar een code schrijven. Het betekent ook het vaststellen welk probleem je wilt oplossen, het bedenken van verschillende oplossingen, het toetsen van je code en het afstemmen van je automatiseringsproject met collega’s, opdrachtgevers en andere belanghebbenden. In deze breed opgezette opleiding word je op al deze zaken terdege voorbereid.
Ontdek wat programmeren inhoudt
Leer wat programmeren inhoudt en wat Python voor programmeertaal is.
Maak kennis met belangrijke concepten van programmeren
Het eerste concept dat je leert, is het programmaverloop, ofwel de volgorde waarin instructies in het programma worden uitgevoerd. Het tweede concept is de variabele: een woord of teken waarin je een bepaalde waarde opslaat en die je vervolgens steeds kunt hergebruiken in je code.
Leer werken met lijsten
Lijsten in Python zijn een van de belangrijkste datatypes waarmee je als beginnend programmeur in aanraking komt. Je leert lijsten maken, elementen toevoegen, wijzigen en verwijderen.
Leer werken met functies
In een programma wil je bepaalde functionaliteiten vaak meerdere malen uitvoeren. Daarvoor moet je leren werken met functies: stukjes code die je steeds weer opnieuw kunt uitvoeren.
Test je code
In de opleiding ga je veel code schrijven en oplossingen bedenken en uitwerken. Maar om zeker te weten dat je code onder alle omstandigheden doet wat hij moet doen, is het essentieel om je code te testen.
Inhoud
Inhoud - Opleiding Programmeren met Python
De opleiding Programmeren met Python bestaat uit de volgende 10 modules:
Module 1 – De basis
In de eerste module zorg je eerst dat alles klaar is om de rest van de opleiding te volgen. Je installeert Python en een editor genaamd Thonny, waar je mee zult werken. Je leert daarnaast wat programmeren inhoudt en wat Python voor programmeertaal is. Daarna is het tijd om de basis van Python te leren. In vogelvlucht leer je over de belangrijkste datatypen. In latere modules zullen ze uitgebreider aan bod komen.
Module 2 – Programmaverloop en variabelen
In de tweede module leer je twee belangrijke concepten in het programmeren. Het eerste concept is het programmaverloop, ofwel de volgorde waarin instructies in het programma worden uitgevoerd. Die volgorde bepaal je op basis van bepaalde voorwaarden. Eenvoudig gezegd: "Als dit, dan dat." De volgorde kun je ook bepalen op basis van herhaling: voer een instructie uit totdat aan een voorwaarde (niet meer) is voldaan. Het tweede concept dat je in deze module leert, is de variabele. Een variabele is een woord of teken waarin je een bepaalde waarde opslaat. Deze variabele kun je vervolgens steeds hergebruiken in je code.
Module 3 – Werken met lijsten
Lijsten in Python zijn een van de belangrijkste datatypes waarmee je als beginnend programmeur in aanraking komt. Een lijst bevat verschillende elementen, bijvoorbeeld een lijst met getallen. Je leert lijsten maken, elementen toevoegen, wijzigen en verwijderen. Ook leer je itereren over lijsten: het langslopen van alle elementen in een lijst en daar vervolgens iets mee doen.
Module 4 – Werken met woordenboeken
Woordenboeken zijn een veelgebruikt datatype in Python. In een echt woordenboek zoek je een woord op om daar de definitie of vertaling van te leren. In Python werken woordenboeken net zo. Een woordenboek is een datatype waarbij je elementen op zoekt op basis van een sleutel.
Module 5 – Werken met tuples en sets
In deze module leer je werken met tuples en sets. De tuple is een datatype die erg vergelijkbaar is met de lijst. Je leert dan ook vooral over de verschillen met de lijst. Een set is enigszins vergelijkbaar met een lijst, ook een set kan meerdere elementen bevatten. Alleen bevat een set altijd unieke elementen en kent het hierdoor speciale methodes om mee te werken. Je leert bijvoorbeeld om met sets te achterhalen welke elementen in twee groepen voorkomen.
Module 6 – Werken met functies
In een programma wil je bepaalde functionaliteiten vaak meerdere malen uitvoeren. Je kunt de code dan elke keer uitschrijven, maar dit is foutgevoelig, lastig te onderhouden en inefficiënt. Daarom leer je werken met functies, stukjes code die je steeds weer opnieuw kunt uitvoeren. Zie het als de bouwsteentjes van een groter programma.
Daarnaast leer je in deze module hoe je steeds groter wordende programma’s kunt structureren in verschillende mappen en bestanden, om zo jouw werk overzichtelijk te houden.
Module 7 – Werken met klassen
Net als functies zijn klassen een soort bouwstenen in jouw programma. In deze module leer je de basisbeginselen van het werken met klassen. Hoe maak je een klasse, hoe breidt je ze uit en hoe voeg je ze samen?
Module 8 – Werken met bestanden en uitzonderingen
In deze module ga je aan de slag met tekstbestanden. In je programma’s zul je dit veel tegenkomen, bijvoorbeeld voor het inlezen van configuratiebestanden of het verwerken van databestanden. Daarnaast leer je in deze module hoe je omgaat met het afhandelen van uitzonderingen in je programma. Een uitzondering is een fout waar je op kunt reageren. Bijvoorbeeld: je wilt een bestand openen, maar het bestand bestaat niet. Je kunt dan je programma laten crashen, maar je kunt de fout ook netjes afhandelen en een alternatief bieden.
Module 9 – Je code testen
Inmiddels heb je al veel code geschreven en veel oplossingen bedacht en uitgewerkt. Maar hoe weet je dat je code correct is? Door je code te testen! Elke keer dat je je code uitvoert, test je het feitelijk al. Maar je kunt je code ook meer geautomatiseerd testen, met allerlei verschillende voorwaarden en inputs. Zo weet je zeker dat jouw code onder alle omstandigheden werkt, en ben je er zeker van dat als je je code aanpast het ook blijft werken.
Module 10 – Project
Je sluit de opleiding af met het maken van een project. Hierin komt alles wat je hebt geleerd samen. Je moet het project plannen en structureren, je bedenkt oplossingen en werkt ze uit. Je hebt door alle modules heen al veel geoefend, maar nu maak je echt iets van begin tot eind!
Studieduur & Vooropleiding
Vooropleiding
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om deze opleiding Programmeren met Python te kunnen volgen.
Starten met de cursus
Je kunt op elk moment van het jaar starten met deze opleiding Programmeren met Python.
Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt echter zelf bepalen of je sneller of langzamer leert. Je kunt huiswerk insturen tot 3 jaar na ontvangst van je cursus (als je kiest voor een cursus "+ Hulp docent").
Examen & Diploma
Open boek examen voor officieel Laudius-diploma
Je kunt thuis een open boek examen afleggen voor het officiële Laudius-diploma. Het examengeld bedraagt € 125,- als je tijdens je cursusinschrijving (stap 2) al aangeeft het open boek examen te willen afleggen. Betaling in gemakkelijke termijnen. Je kunt de opleiding Programmeren met Python gewoon in jouw eigen tempo afronden en aangeven wanneer je het examen wil afleggen (dagelijks mogelijk). Achteraf inschrijven voor het open boek examen kan ook, het examengeld bedraagt dan echter € 150,-.
Getuigschrift
Heb je gekozen voor de opleiding Programmeren met Python met hulp van een docent, alle huiswerkopdrachten ingestuurd en hiervoor een voldoende beoordeling behaald (minimaal een 5,5)? Dan kun je het waardevolle Getuigschrift aanvragen. Je ontvangt dit fraaie document na betaling van € 28,50 thuis.
Uitleg cursusvarianten
Wat ontvang je?
- Je ontvangt binnen enkele minuten na je inschrijving per e-mail een inlogcode voor onze hypermoderne Online Campus.
- Het cursuspakket met full colour studieboeken ontvang je binnen enkele dagen per PostNL Pakketdienst thuis.
- Je vindt in de Online Campus geregeld handige nieuwe functies en aanvullende vakinformatie Ook heb je de mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten. Via de Online Campus kun je vragen stellen aan je docent en huiswerk ter correctie insturen (als je kiest voor een cursus met hulp van een docent).
Naar keuze:
Cursus met begeleiding van een persoonlijke docent of zelfstudie
De meeste cursisten van Laudius kiezen ervoor om te studeren met hulp van een persoonlijke docent. En dat is begrijpelijk: als je kiest voor hulp dan kies je voor perfecte begeleiding door ervaren vakdocenten: zorgvuldig geselecteerde vak-experts met jarenlange onderwijservaring of ervaring in het bedrijfsleven. Je kans van slagen is aanzienlijk hoger!
Dit betekent dat je via de Online Campus:
- Huiswerk ter correctie kunt insturen tot maar liefst 3 jaar nadat je jouw cursus hebt ontvangen. Op basis van het ingestuurde huiswerk kun je een getuigschrift aanvragen (bij een gemiddelde beoordeling van minimaal 5,5).
- Vragen over de lesstof aan je persoonlijke docent kunt stellen. Jouw vriendelijke docent beantwoordt geduldig al je vragen.
Naar keuze:
Met of zonder Open boek examen voor een diploma
Als je een examen wil afleggen, dan kun je bij Laudius voor veel cursussen een Open-Boek-Examen afleggen.
- Het examen wordt voor je klaargezet in de digitale leeromgeving. Je kunt deze thuis in jouw eigen vertrouwde omgeving maken. Op deze manier hoef je geen last van zenuwen te hebben zodat je het beste resultaat kunt halen.
- Deze moderne vorm van examinering wordt in steeds meer landen toegepast. Je mag de lesstof er gewoon bij houden: het is belangrijk dat je het geleerde kunt toepassen. Als je slaagt voor dit examen dan ontvang je het Officiële Laudius Instituuts-Diploma: een waardevol document!
E-bibliotheek
In de Laudius E-Bibliotheek vind je 100 educatieve E-books rondom de volgende thema's: carrière, communicatieve vaardigheden, management & strategie, office programma's & software, persoonlijke ontwikkeling, marketing & sales en ondernemen.
Interessant als aanvulling op de cursus die je bij ons volgt of om jezelf snel verder te ontwikkelen op andere vlakken. De aangeboden titels zorgen gegarandeerd voor direct toepasbare kennis, extra inspiratie en veel leesplezier!
ReadSpeaker voorleesfunctie
ReadSpeaker beschikt over een voorleesfunctie. Selecteer een stuk tekst, druk op voorlezen en luister vervolgens op je gemak naar de geselecteerde tekst. Op deze manier neem je de leerstof nog sneller op en wordt leren nog leuker en gemakkelijker!
Gratis downloaden!
Inschrijven
- Kies de variant die bij je past
- Geen inschrijfgeld (elders € 30,-)
- 14 dagen vrijblijvend proberen
- Geld terug als je niet slaagt
Studieduur: 6 maanden
Daarom Laudius
- Het laagste lesgeld van Nederland
- Binnen 1 minuut starten
- Open-Boek-Examen thuis
- Géén inschrijfgeld (elders € 30,-)
- 14 dagen GRATIS proberen
- Lesgeld terug als je niet slaagt!